Skandinavija

Dežela Vikingov in neokrnjene narave

Skandinavija nam odzvanja kot mistična dežela severnega sija in polarnih noči. V tem odmaknjenem svetu se je ohranila prvobitna narava od norveških fjordov, preko neskončnih gozdov Švedske, do tisočerih finskih jezerc. Severni jeleni so tu gospodje, ki imajo vedno prednost v prometu na cestah, z malo sreče pa srečamo tudi mogočnega losa. V tem zahtevnem, neusmiljenem okolju so zrasli trdni ljudje, ki jih poznamo pod imenom Vikingi ali Normani in so stoletja bili strah in trepet Evrope. Kasneje so se tu razvile kraljevske hiše, ki še danes nosijo simbolno povezovalno vlogo v državah na severu Evrope.

Vzor demokracije in solidarnosti

Skandinavija je nekoč veljala za divjo in surovo deželo neustrašnih bojevnikov iz severa, danes pa države s tega območja naastopajo kot mirovne posrednice in zagovornice človekovih pravic. Ker so s pravo mero solidarnosti in delavnosti ustvarili cvetoče, uspešne družbe, se mnogi ozirajo k njim kot modelu trajnostnega napredka. Norveška, Švedska, Finska in Danska so vredne obiska zaradi svoje prelepe narave, a tudi zaradi sprva malce zadržanih, a zelo gostoljubnih prebivalcev.

Zakaj v Skandinavijo?

Potovanja v Skandinavijo

Z vami delimo več kot trideset let izkušenj in znanja. Bogatejši boste za to. Vaš prosti čas je skrbno načrtovan. Okusite kulturo, vdihnite naravo, sprehodite se med lokalci različnih dežel in mest ter odkrjite skrivnosti za ovinkom. Popeljali vas bodo naši izkušeni vodniki, ki radi delajo za našo agencijo – za vašo Ars longo.

Potujte udobno!

Vedno si prizadevamo, da je pot čim bolj udobna in brez zapletov. Če je mogoče, se izogibamo nočnih voženj in dolgih čakanj na letališču.

Spoznajte več!

Poleg svetovnih znamenitosti boste z nami odkrili tudi številne skrite bisere. Programi so skrbno pripravljeni za najboljši izkoristek časa.

Pustite se razvajati!

V večino naših ponudb je vključen polpenzion. Poleg znamenitosti poskušamo v programe vključiti tudi druga doživetja za vse čute.

Mnenja naših potnikov

Pošljite povpraševanje

Imate vprašanje glede potovanja ali se zanimate le informativno? Bi želeli, da pripravimo program po meri za vas ali za skupino, s katero potujete? Pošljite nam povpraševanje, odgovoril vam bo naš poznavalec.